Sveriges Innovationsriksdag 2019

I maj 2019 var det final på ett sex månader långt och omfattande projekt, Innovationsriksdagen. Innovationsriksdagen samlar årligen personer från hela landet som arbetar med att främja och stärka svenska ekosystemet för innovation. Politiker, näringsliv, akademi och samhälle träffades i Blekinge 7-9 maj för ett tre dagar långt program fyllt av inspiration, workshops, föreläsningar, paneldebatter, studiebesök, mingel, utställningar, kultur, natur, skärgård, festligheter och mycket mer. Årets tema var ”Smarta samhället” med fokus på samverkan för att främja och driva utvecklingen mot ett smartare samhälle, samtidigt som de globala hållbarhetsmålen uppnås.

 

Vi på Paraply hade det ärofyllda uppdraget att leverera ansvariga projektledare, facilitera mötets arrangörs- och styrgrupp, designa och utforma hela kongressens upplägg, agera teknisk produktionschef samt ha produktionsledare och eventvärdar på plats.

 

”Det var ett nöje att få jobba tillsammans med Paraply under SIR19. Paraply visade en stor hängivenhet till projektet - från idéskaparstadie till att sista lampan släcktes på eventet. Professionella, lösningsorienterade och operativa. Ingen fråga var för liten eller stor, och det fanns en lösning på varje problem som dök upp. Alltid med ett leende på läpparna.”

/ Lotta Johansson, Project Manager, NetPort Science Park

 

Under dagarna i Blekinge fick deltagarna en stor dos av både det lokala och hållbara genom besöksmål som Eriksberg och Reslagarbanan men också genom  lokala inslag på menyerna och innovativa hållbara engångsförpackningar. Karlskronas nya arena förvandlades till en fullfjärdad konferensanläggning och det känns fantastiskt att ett evenemang som Sveriges Innovationsriksdag fick vara först ut i att testa anläggningen.

 

Stort tack SISP, Blue Science Park, Blekinge Business Incubator och Netport Science Park för förtroendet samt en utvecklande och inspirerande resa.

Läs mer om Sveriges Innovationsriksdag på SIR19.se.

 

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att stärka relationer mellan människor, företag, kollegor, idéer eller varumärken.

Kontakt