Karlskrona Skärgårdsfest

Efter att vi först haft uppdraget att göra en förstudie kring hur Karlskrona kommun skulle gå vidare kring sin lite trötta hamnfest fick vi uppdraget att sjösätta en helt ny fest. Ingen vanlig fest, ingen stadsfest, utan en skärgårdsfest.

 

När vi presenterade våra tankar kring Karlskrona Skärgårdsfest möttes vi av applåder men också en del förvåning. Men att lägga ner den gamla hamnfesten till förmån för något annat, en helt ny fest, kändes självklart. Den ursprungliga planen var att börja med att jobba inåt och först skapa lokal stolthet kring en helt ny fest innan vi skulle vända oss utanför kommungränserna. Men premiären blev en fantastisk succé och redan under andra året kunde vi se att festen lockade gäster från både när och fjärran.

 

Karlskrona Skärgårdsfest erbjuder flera hundra programpunkter. Endast ett begränsat antal konserter på Stortorget är entrébelagda. I övrigt är det flesta delarna av festen gratis. Upplevelser i världsklass blandades med kulturella mötesplatser och små nischade programpunkter för att erbjuda en välbalanserad mix med både spets och bredd.

 

Festen inleds med aktiviteter i skärgården. Bland annat med konserter, guidade turer och små lokala marknader. Festen invigs sedan på torsdagkvällen då festligheterna drar igång i hela Karlskrona.

Under festen bjuds det på massor av aktiviteter runt om i staden. Bland annat musik, matmarknader, utomhusbio, utställningar, tivoli och streetsporter, cirkusland, beachhandboll och skärgårdsbandy.

 

Med koppling till Skärgårdsfesten har flera spännande koncept sett dagens ljus. Koncept som sedan fått en fortsättning helt på egen hand. Ett exempel är Krogrundan som några av Karlskronas krogar drog igång i samband med Skärgårdsfestens första år. Nu är Krogrundan ett populärt och återkommande evenemang som arrangeras fler gånger om året. Karlskrona Stadslopp är ett annat exempel på ett evenemang som växt fram i samband med Skärgårdsfesten.

 

Karlskrona Skärgårdsfest arrangeras av Karlskrona Kommun och Utveckling i Karlskrona AB. Vi på Paraply projektleder festen tillsammans med Leijon Event.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att stärka relationer mellan människor, företag, kollegor, idéer eller varumärken.

Kontakt