Hasslöfestivalen

Sommaren 2000 arrangerades den första Hasslöfestivalen. Från början var det bara tänkt att det skulle bli en enda konsertkväll men det blev tio festivaler innan festivalgeneralen Bojje Andreasson från Hasslö Musikförening kände att det var nog och ställde frågan till oss om vi ville ta över.

 

Vi på Paraply tog alltså över ansvaret för Hasslöfestivalen 2010. Vi hade hjälpt till en del innan men den sommaren var vi ensamma vid rodret.
Utmaningen var att utveckla konceptet men samtidigt värna om festivalens arv och profil. Genom åren har vi jobbat mycket med kvalitén på artister, scener, ljud och ljus men nästan ännu mer med allt runt omkring. Transporter, övernattningsmöjligheter, camping, serveringsområden och värdskapet i stort. Under våra år som ansvariga har festivalen växt från en dag med som mest 3.500 personer till en tre dagar och upp emot 10.000 besökare.

 

Än idag gör vi festivalen ihop med Hasslö Goif och Hasslö Musikförening. Musikföreningen förser fortfarande festivalen med en lokal prägel i form av ett antal band från Hasslö.
Många artister har kommenterat den magiska utsikten när man tar den slingrande vägen ut förbi naturreservatet på Almö och sedan ut på bron över till ön Hasslö. Artister som Loreen, Kim Larsen, Status Quo, Sweet, Slade, Ulf Lundell, First Aid Kit och Smokie.
Hasslöfestivalen går av stapeln i juli mitt i den Blekingska skärgården.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att stärka relationer mellan människor, företag, kollegor, idéer eller varumärken.

Kontakt