Guldekar, liveapor och andra priser

Vi vill inte skryta men vi är väldigt stolta. Genom åren har vi på Paraply fått en del priser och det blir faktiskt bara fler.

 

Häromdagen nåddes vi av den fantastiska nyheten att vi kvalat in på Veckans Affärers lista över ”Sveriges Superföretag 2018”. Och nästan i samma veva fick vi ta emot två priser på Carls Krona Awards, dels som ”Bästa besökskoncept” och dels tillsammans med Skeppsgossen ”Årets nystart” för vår ”Pop-up-miljö” på Fisktorget i Karlskrona. 

 

Men det började redan 2010 då vi tog emot priset som ”Årets Marknadsförare” på Blekinges Näringslivsgala Guldeken. 20 företag och organisationer hade nominerats men till sist var det vi på Paraply som kunde placera det tunga priset i bokhyllan på kontoret.

 

Året därpå fick vi pris för ”Årets besökskoncept”. Även det i hemstaden Karlskrona. 2013 fick Stefan Andersson här på Paraply ”Karlskrona kommuns Kulturpris” och året därpå utnämndes Robin Åkerman till ”Blekinges mest företagsamma människa” av Svenskt Näringsliv. Robin var en av fyra nominerade men kunde efter en galakväll på Ronneby Brunn resa hem till Karlskrona med utnämningen och priset under armen.

 

Men roligast var det nog ändå när vi i början på 2016 åkte till Malmö för att vara med på det årliga evenemanget Sweden Live. Efter intressanta föreläsningar och bra möten tog vi plats i banketthallen för att lyssna på ny och spännande livemusik och vara med på prisutdelningen av Liveapan. Innan kvällen var över hade vi stolta och glada fått kliva upp på scenen för att ta emot priset som ”Årets nyskapare”.

 

”Den värdige vinnaren i den kategori som belönar nyskapande, verkar i Sveriges allra sydostligaste hörn. Företaget har på ett helt nytt och unikt sätt lyckats hitta metoder för att under ett och samma tak samla idérikedom, kunskap och kompetens inom livemusik, marknadsföring, destinationsutveckling, samt de eventtjänster som efterfrågas av näringslivet. Bolaget utstrålar en modern kombination av det folkliga och ”cutting edge”. Om vart och ett av Sveriges 21 län hade nyskapare av den här kalibern, skulle den levande musiken må ännu mycket, mycket bättre än den gör idag.”

 

I maj 2017 vann vi tillsammans med Sture Exhibitions & Events AB pris i Swedish Exhibition Industry Design Awards – The Golden Square som arrangeras av Sveriges EXPOförbund. Vårt turnékoncept för Bergkvarabuss och Blekingetrafiken stod som segrare i kategorin ”Portabla displayer”. Och 2018 var vi återigen nominerade, denna gången i klassen digital interaktivitet. Även detta år belönades vi och montern som vann hade tagits fram för Enkla Elbolaget och gav besökarna tillfälle att prova en virtual reality-studio i en specialbyggd glaskub och cykla på en laddcykel.

2010

Årets marknadsförare

2011

Årets besökskoncept

2013

Karlskrona kommuns kulturpris

2014

Blekinges mest företagsamma människa

2016

Årets nyskapare - Sweden Live

2017

Swedish Exhibition Industry Design Awards – The Golden Square

2018

Swedish Exhibition Industry Design Awards – The Golden Square

Veckans Affärers Superföretag

Carls Krona Awards "Årets nystart” och "Bästa besökskoncept"