Title Image

Archive

Telavox – Berlin

Vi fick den stora äran att för andra året i rad jobba med Telavox stora kickoff. En enormt viktig start på det nya året för hela företaget med stort fokus på att inspirera och motivera alla medarbetare. Januari 2020 lanserade Telavox en helt ny kulturbok med en tydlig vision och målbild. Som inledning på vårt uppdrag fick vi djupdyka och ta fram verktygen och metoderna för att jobba med en fantastisk arbetsmiljö, en hållbar framtid och Telavox vision.

 

Vårt team arbetade med att planera, paketera och slutligen också leverera hela företagets kickoff och i januari 2020 välkomnades 230 förväntansfulla Telavoxare på ett chartrat tåg ner till metropolen Berlin där vi genomförde fyra dagar fyllda med inspiration och workshops av högsta kvalitet.

 

Från idé, koncept och designarbete så väl som projektledning och teknisk produktion samt logistisk planering, facilitering och moderering, tog vi hela ansvaret och projektet från start till mål.

 

Telavox hållbarhetsarbete ställde höga krav på både val av transportmedel, mat, boende och samarbetspartners. Förutom tåget som tog gästerna hela vägen från Malmö ner till Berlin och Potzdamer Platz, gjorde vi ett noggrant arbete i val av hotell och i all branding, material och trycksaker. Det serverades endast vegetarisk mat och alla miljöer andades Telavox värderingar med en grön tråd genom hela programmet. Till dagarna adderades äkta Berlinifierade middagar och fester på unika och väl utvalda arenor i hjärtat av Berlin, fyllda med överraskningar, unika detaljer, lokal prägel och en stor dos av “det där lilla extra” som får minnen att skapas.

 

Tillsammans med inspirerande talare och workshops skapade vi en kickoff som fyllde deltagarna med både inspiration och ny kunskap att ta med sig hem till sina respektive kontor.

 

”Detta var den bästa kick offen ever. Av alla mina kick offer, någonsin. Allt ligger i detaljerna och de har varit helt perfekta. Vi letar efter en helhetsleverantör som lägger tid på att lära känna oss, som förstår vad vi vill ha och också överraskar oss på vägen. Och det har vi hittat i Paraply.”

/ Victoria Lindén, HR business partner Telavox

 

Vi är väldigt glada över att få jobba tillsammans med en sådan innovativ, rolig och framtidstänkande kund som Telavox. I samarbetet får vi nyttja det som vi är bäst på – att vara en helhetsleverantör. Vi nyttjar hela mångfalden av vårt företag och kan på det sättet leverera en magisk upplevelse på ett effektivt sätt där kunden enbart har en kontaktyta för allt de vill göra.

 

Sveriges Innovationsriksdag 2019

I maj 2019 var det final på ett sex månader långt och omfattande projekt, Innovationsriksdagen. Innovationsriksdagen samlar årligen personer från hela landet som arbetar med att främja och stärka svenska ekosystemet för innovation. Politiker, näringsliv, akademi och samhälle träffades i Blekinge 7-9 maj för ett tre dagar långt program fyllt av inspiration, workshops, föreläsningar, paneldebatter, studiebesök, mingel, utställningar, kultur, natur, skärgård, festligheter och mycket mer. Årets tema var ”Smarta samhället” med fokus på samverkan för att främja och driva utvecklingen mot ett smartare samhälle, samtidigt som de globala hållbarhetsmålen uppnås.

 

Vi på Paraply hade det ärofyllda uppdraget att leverera ansvariga projektledare, facilitera mötets arrangörs- och styrgrupp, designa och utforma hela kongressens upplägg, agera teknisk produktionschef samt ha produktionsledare och eventvärdar på plats.

 

”Det var ett nöje att få jobba tillsammans med Paraply under SIR19. Paraply visade en stor hängivenhet till projektet - från idéskaparstadie till att sista lampan släcktes på eventet. Professionella, lösningsorienterade och operativa. Ingen fråga var för liten eller stor, och det fanns en lösning på varje problem som dök upp. Alltid med ett leende på läpparna.”

/ Lotta Johansson, Project Manager, NetPort Science Park

 

Under dagarna i Blekinge fick deltagarna en stor dos av både det lokala och hållbara genom besöksmål som Eriksberg och Reslagarbanan men också genom  lokala inslag på menyerna och innovativa hållbara engångsförpackningar. Karlskronas nya arena förvandlades till en fullfjärdad konferensanläggning och det känns fantastiskt att ett evenemang som Sveriges Innovationsriksdag fick vara först ut i att testa anläggningen.

 

Stort tack SISP, Blue Science Park, Blekinge Business Incubator och Netport Science Park för förtroendet samt en utvecklande och inspirerande resa.

Läs mer om Sveriges Innovationsriksdag på SIR19.se.

 

Telavox – Kalmar

I januari 2019 fick vi uppdraget att hjälpa Telavox med deras årliga kick off resa och förgylla ett antal dagar i Kalmar för hela personalstyrkan.

 

Uppdraget utgick ifrån att vi fick helhetsansvaret för att skapa tre dagar fyllda med god mat, intressanta workshops och inspiration och festliga upplevelser. Målet var att komma närmare varandra, lära känna varandra bättre och bli inspirerade tillsammans. För oss innebar det idé, koncept och designarbete så väl som projektledning av upplevelsen och själva produktionsledningen i utförandet. Ett stort uppdrag var att knyta ihop konferensens alla delar så att den efterfrågade känslan fanns med i allt som gjordes.

 

Vi abonnerade ett helt hotell och “flyttade in” där. Här skapades en central mötesplats fylld med värdeord, aktiviteter och upplevelser. På hotellet kunde deltagarna känna sig som hemma och det var den centrala mötesplatsen för kick offen. Till detta adderade vi; En eftermiddag med historiska vingslag på Kalmar slott med bland annat en kreativ workshop innehållande lego och flyttkartonger. En matrunda längs Kalmars kullerstensgator. En galamiddag. Alla kvällar avslutades på hotellet som kontinuerligt byggdes om med hjälp av dekor, inredning och interaktiva aktiviteter för att skapa nya mötesplatser.

 

”För oss var målet att hitta en helhetslösning där vi kunde mötas, umgås och inspireras. Vi har tidigare varit på spektakulära platser runt om i världen men vågar nästan säga att upplevelsen i Kalmar slår det mesta. Att ha ett hotell för oss själva, ha allt specialgjort för oss och också närheten gjorde detta till en unik upplevelse för oss. Paraply hjälpte oss verkligen från start till mål.”

/ Victoria Lindén, HR business partner Telavox

 

Projektet tillsammans med Telavox fick oss att visa en stor mängd av det vi kan erbjuda och vi är stolta över att ha fått helhetsansvaret för en sådan här kick off. Framförallt stolta över att ha kunnat addera det där “magiska lilla extra”som vi älskar.

 

Paraply Days

Vi älskar inspiration och tror att om en vill bli framgångsrik antingen som medarbetare eller företagare så behövs omvärldsbevakning och en stor skopa olika perspektiv. Det var också därför Paraply Days kom till världen. Vi ville skapa en unik arena som inte tidigare funnits i vår del av sverige. Paraply Days erbjuder några av Nordens bästa talare, intressanta workshops, studiebesök, utställningar och inspirerande mingeltillfällen. Det är en mötesplats vi hoppas att man minns och ser som en självklarhet i vår region.

 

”Vi har drömt om att genomföra Paraply Days i flera år men 2018 föll allt äntligen på plats. Vi har försökt skapa eventet vi själva har saknat på hemmaplan. En perfekt kombination av fantastiska människor, globala insikter och regional styrka.”

 

2018 besöktes Paraply Days av fyra oerhört spännande keynotes i marknadsföringsgurun Micael Dahlén, den passionerade ledaren Linda Hammarstrand, Hjärnladyn Jenny Åkerman och omvärldsanalytikern Troed Troedson. Tillsammans med en mängd lokala förmågor så fick besökarna med sig nya perspektiv och mängder av insiktsfull kunskap. Flera världsledande företag öppnade upp sina kontorsmiljöer och bjöd på härliga mingel och inspiration. Och för att det verkligen ska kännas att det är Paraply som står bakom har vi också adderat en extra krydda med det lokala perspektivet, med lite livemusik och andra lite galna upptåg.

 

Paraply Days är också en möjlighet för oss internt att våga testa och utmana oss i våra passioner och kompetens. Allt som upplevs i den grafiska utformningen, i innehållet och i miljöer under dagarna är skapat av oss. Vi har verkligen kunnat nyttja den mångfald hos oss i teamet för att få till dessa dagarna.

 

Vi är redan igång och planerar nästa år. Biljetter kommer släppas inom kort.

Länsgemensam psykiatri

I januari 2016 fick vi uppdraget att hjälpa Landstinget Blekinge och Länsgemensam Psykiatri med en stor kickoff. Syftet var att lyfta och inspirera medarbetarna, arbeta med avdelningens värdegrund och ha en fantastiskt rolig dag tillsammans.

 

Dagens programledare var Paula Gullbing som bland annat gästades av erfarna ledarna, coacherna och inspiratörerna Magnus Helgesson och Tomas Enhager. Deltagarna ingick även i olika workshops där ämnen som team- och lagarbete, attityd och målsättning, mänskliga behov, coaching och stresshantering diskuterades.

 

Under eftermiddagen genomfördes Landstinget Blekinges första filmserie med Superhjältar. Skådespelarna var inga mindre än de anställda själva som fick lyfta sina superkrafter. På kvällen var det middag och underhållning.

 

Hela dagen dokumenterades i text och bild för att medarbetarna skulle kunna ta med sig allt hem och implementera i vardagen. Personalrummet fick även nytt bildkollage med årets superhjältar samt trevliga minnen från kickoffen.

Telenor – IT Conference

I april 2017 fick vi uppdraget att hjälpa Telenor Sverige med deras IT-konferens som i år hade förlagts till Blekinge och Ronneby Brunn

 

Uppdraget utgick ifrån att vi på Paraply skulle skapa en inspirerande mötesplats och miljö utifrån årets tema ”Experiment & Innovation”. Även ansvara för paketeringen av några viktiga programpunkter. Det innebar inledningsvis idé, koncept och designarbete så väl som projektledning av själva genomförandet, men även att knyta ihop konferensens alla delar i en röd tråd.

 

Vi fyllde bland annat Ronneby Brunns konferenslokaler med specialdesignat displaymaterial, digitala skärmar och ny spännande teknik. Vi skapade även träffpunkter med spel och aktiviteter för att generera interaktion och kreativitet hos deltagarna.

 

”Vi behövde hjälp med att skapa engagemang under vår konferens. Paraply överträffade alla förväntningar och var en stor anledning till att många tyckte det var den bästa konferensen de varit på. Vi fick en helhetslösning med teknikhjälp, kreativt arbete, skapa stämning i konferenssalen samt även att ansvara för och facilitera en övning som vi hade. Genomförandet var toppklass. ”

/Felix Blanke, Telenor Sverige

 

En central del under första dagen var en stor workshop där alla 230 deltagare skulle jobba och tävla i team under rubriken ”experimentera mera”.

 

Vi fick helhetsansvar för hela genomförandet och skapade ”Telenor Airship Challenge” som designades och faciliterades i samarbete med Mayday Monday.

Infektion och mikrobiologiskt vårmöte

I över ett års tid pågick förberedelserna och 16-19 maj 2017 ägde Infektionsveckan och Mikrobiologiskt vårmöte rum i Karlskrona.

 

Mötet tog plats i ett drygt 800 kvadratmeter stort mässtält och på fem olika mötesplatser i Karlskrona centrum. Totalt deltog cirka 700 läkare, sjuksköterskor, forskare och biomedicinska analytiker från hela Sverige. Föreläsningar, paneldiskussioner och workshops gästades av föreläsare från hela världen. I hjärtat av världsarvsstaden Karlskrona fick deltagarna även ta del av de senaste nyheterna från ledande företag inom läkemedelsindustrin och medicinteknik, delta i sociala programpunkter, gå på guidade turer, uppleva intressanta utställningar och njuta av härliga middagar.

 

Inför mötet lanserades en responsiv webbplats som förutom information även innehöll anmälningsformulär för alla deltagare och hotellbokningar. Under mötet fungerade webbplatsen även som digitalt program för de över 60 programpunkterna.