Om Paraply

Det finns tre grader av upplevelser. De grundläggande, som vi upplever flera hundra gånger per dag, de minnesvärda som är mer sällsynta och de transformativa som förändrar oss och vårt sätt att se på saker. Det var just en sån där minnesvärd upplevelse som förde oss samman en kväll i april 2008. Företaget Paraply föddes nämligen då en handfull vänner under ett evenemang insåg att de alla älskade upplevelser och de mekanismer som styr hur vi människor reagerar.

Sedan den där kvällen 2008 har vi gjort hundratals uppdrag tillsammans. Ibland gör vi det i egen regi, ibland på uppdrag av företag eller organisationer men alltid med ambitionen att leverera något som stannar kvar i hjärtat hos mottagaren. Vi ser i första hand oss själva som innovatörer, strateger och kommunikatörer som brinner för att skapa starka intryck och minnesvärda upplevelser.

 

Vi brinner för utveckling

I en tid då allt mer av vår vardag upplevs via digitala kanaler pekar forskning på att det fysiska mötet blir allt viktigare för att göra intryck. Vi människor är komplexa och motsägelsefulla, vi tänker och tolkar utifrån olika erfarenheter. Men när vi upplever något på riktigt händer spännande saker. Det är den dynamiken, självklart i kombination med ny spännande teknik, som gör möten och upplevelser så fantastiska. Vi menar att det är så man bäst bygger starka relationer mellan människor, företag, kollegor, idéer eller varumärken.

Vi designar upplevelser där människor och varumärken möts, skapar relationer och utvecklas.

Upplevelsejunkies

Tittar du in under Paraplyet finns en grupp fantastiska människor som inte är speciellt homogen. Vi har olika bakgrund och kan helt olika saker. Vi är i olika åldrar och har inte alltid samma referenser eller sätt att se på saker. Men när vi sätter oss ner tillsammans så händer något. Idéer och uppslag får flyga högt och lågt och någonstans mitt i stormens öga, hittar vi till slut kärnan i det uppdrag vi tagit oss an. Det är där och då vi är som starkast. Det är då våra olikheter samt breda och samlade erfarenheter plötsligt skapar en stark och spännande idé. Hos oss finns ingen idékatalog med standardlösningar utan vi älskar utmaningar!

IDÉ, STRATEGI &
KONCEPT

SÄLJ &
PAKETERING

PROJEKT &
PRODUKTIONSLEDNING

ORGANISATION &
VÄRDEGRUND

ART DIRECTION &
GRAFISK FORM

COPYWRITING &
TEXTPRODUKTION

TEKNISK PRODUKTION &
ORIGINAL

WORKSHOPS &
FACILITERING

UX-DESIGN &
WEBBUTVECKLING

Alla vi på Paraply har en sak gemensamt. Det är kärleken till evenemang, upplevelser och de mekanismer som gör dem speciella och minnesvärda. Vi söker själva hela tiden nya upplevelser. Vi reser. Vi samlar på inspiration, inspireras av ny teknik och nya trender, drar lärdom och delar sedan med oss. Det är nämligen summan av alla de där detaljerna som ger en spännande och fungerande helhet och som skapar magi när allting klaffar.

 

En organisation skapad för att kunna leverera hela vägen

Vi är själva en liten idédriven och strategisk organisation men vi jobbar centralt placerade i mitten av ett omfattande nätverk. Ett paraplynätverk innehållande alla de specialkompetenser som kan behövas. Vi tar det kollektiva ansvaret för våra projekt och våra kunder kan lita på att vi sätter ihop det perfekta teamet oavsett uppdrag. Vi har ansvaret. Och vi gillar att ha det så.

Vår ambition är att alltid leverera på toppen av våra uppdragsgivares förväntningar. Som minst. Men vi siktar alltid på att överträffa dom.

Summan av vårt sätt att tänka blir ofta den där magiska känslan. Den som sätter tankar i rörelse, känns i hela kroppen och förenar människor. Bygger varumärken, broar och knivskarpa resultat. Den där känslan du bär med dig hem. Den där magin. Vi på Paraply är själva beviset på att det fungerar.